Trimmaus

Mikäli tarvitset apua tai neuvoja kasvattini turkin trimmauksessa, ota yhteyttä joko sähköpostitse tai tekstiviestitse niin kerron lisää.

Kääpiösnautserin turkin hoito

Kääpiösnautseri on trimmattava rotu. Turkki on helppohoitoinen, mutta vaatii silti säännöllistä huoltoa. Kääpiösnautserin turkinhoidon “runko” perustuu seuraavista asioista:

  • Säännöllinen kampaus ja harjaus kerran viikossa. Tarkista samalla myös kynnet ja korvat. Poista takut.

  • Korkeintaan kahden kuukauden välein suoritetaan ns. välisiistiminen jolloin ajellaan korvat, posket, peräpeili sekä mahanalus sekä muutoinkin siistitään saksin tassut, jalkakarvat, korvanreunat. Välisiistimisiä tehdään useammin, jos koira käy näyttelyissä. Nypi samalla myös korvakäytävään kasvavat karvat.

  • 6-8 kuukauden välein runkoturkki nypitään. Mikäli koiran runkoturkki on ajeltu, sen voi tehdä esim. samalla kun tehdään välisiistimisetkin (max 2 kk:n välein).

Kääpiösnautserin turkinhoito ei ole “makukysymys” minkänäköisestä koirasta pitää vaan hoitotoimenpide, koiran hyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja edistämiseksi. Kasvattini on opetettu meiltä lähtiessään turkin hoitoon, trimmaukseen, pesuun ja föönaukseen. Omistajan tehtävä on huolehtia että hyvin aloitettu polku pennun kanssa jatkuu, ja opettaa pentua turkin säännölliseen hoitoon.

Trimmausohje kääpiösnautserin perussiistimistä varten

Sivun alkuun