Historia

Koiraharrastukseni alkoi kahden bokserin ( ZTP Margitares Madone-90, ZTP Margitares Maurice Diogene-92) myötä. Ensimmäinen bokseripentue syntyi vuonna 1993, kaikkiaan bokseripentueita syntyi 3 joista 14 pentua. Menestynein bokserikasvateistani on ollut Suomen muotovalion arvon saavuttanut Fi Mva Faustkämpfen Fieindra. Boksereiden kanssa tuli tutuksi koirien koulutus sekä luonneominaisuuksien merkitys.
Kääpiösnautsereita olen kasvattanut vuodesta 1999 saakka ja rotua harrastanut vuodesta 1995. Kasvatan vaihtelevasti joitakin pentueita vuodessa. Kääpiösnautseri on seurakoira, mutta temperamenttisena pikkukoirana se nauttii lenkkeilystä ja muusta harrastamisesta ja onkin omimmillaan aktiivisen ulkoilijan ja harrastajan seurana.
Kotonamme asuu tätä kirjoitaessani 5 kääpiösnautseria joista vanhin, Fi Mva Peacemaker’s Goody Two Shoes “Rilla” viettää eläkepäiviä ja kaitsee nuorempien narttujen laumaa: Fi, Ee, Mva Faustkämpfen Diamonds And Pearls “Helmi”, Fi, Lv Mva Faustkämpfen Fantasy In White “Lumi”, Fi Mva, JV-11 Faustkämpfen Herself In White sekä “Rillan” tyttären tytär Faustkämpfen Indeed I Am “Inkku”. “Inkku” on jo kolmannessa polvessa musta-hopea joka on syntynyt ja kasvanut meillä, koska sen emän emän emä oli ensimmäinen kääpiösnautserimme, musta-hopea Fi Mva, Finsg Willy-Lee Fizzy. Kaikki kotona asuvat koiramme ovat syntyneet ja eläneet koko elämänsä meillä. Uskonkin, että kasvattaja saa parhaiten ymmärrystä kasvatustyöstään elämällä omien kasvattiensa kanssa jokapäiväistä elämää. Näyttelyharrastus on roikkunut mukana jo yli 20 vuotta jota jatkamme aina kun työn ja perheen kiireiltä kerkeämme.
Kasvattimme ovat ansainneet muunmuassa seuraavia titteleitä:
C.I.B, Ee Mva, Ava, Se Mva, Ru Mva, Dk Mva, Dk-V, Jv, Hu Jv, Hu Mva, Ro Mva, Ro ClMva, Srb Mva, Lv Mva, Fi Mva, ISPU-Jv, Finsg PohjJV, PohjV, EeV, EeJV, EeJMva, LtJMva, BalticJV, BalticJMva.
Erityisen ylpeä olen, että valioituneita on jo kolmesta eri väristä, musta-hopeasta, valkoisesta ja pippuri&suolasta.
Pääerikoisnäyttelyn Rop menestys sekä muiden erikoisnäyttelyiden Rop-menestykset sekä viimeisimpänä vuoden 2013 erikoisnäyttelyn BIS-1 kasvattajaluokka, ovat olleet osoitus kasvatettujen koirien ulkomuodollisesta tasosta, mutta myös tunnustus kasvatinomistajille aktiivisuudesta.
Kiitos teille kaikille tähän astisesta työstänne kasvattieni kanssa!

Mukavan tästä harrastuksesta tekevät kasvattien omistajat, ihmiset koiriensa takana ja yhteinen ilo harrastamastamme rodusta.
Valkealassa 31.12.2013

Kikko Askola-Mauno

Sivun alkuun