Blogiarkisto

Kategoriat

fien

Vuodet 2015 & 2016 tiivistettynä.

Piiiitkästä aikaa! Josko sitä herättelisi tämän blogin henkiin. Tiivistetään 2015 ja 2016 vuosien tapahtumat lyhyesti ja vuosi 2017 alkakoon ihan omanaan.

Vuosi 2015:

Roopen (Lovejoy) suorituksista mainittakoon valioituminen emänsä tavoin erikoisnäyttelyssä ja emänsä tavoin toki kun mentiin niin Anna Pukkilahan oli narun päässä :-)Roope oli myös paras uros Turun erikoisnäyttelyssä tammikuussa ja saalisti vuoden aikana harvoissa käydyissä näyttelyissä pari Cacibia sekä useamman VSP sijoituksen sekä Viron Voittaja 2015 tittelin. Sijoitus vuoden 2015 valkoisten urosten kilpailussa oli 3.

Mustassa värissä Dio (Don’t Say Goodbye Jezzy Dogs) hämmensi totuttua järjestystä pääerikoisnäyttelyssä ollen junioriluokasta Rop sekä BIS4-jun ja BIS-3. Sijoitus vuoden 2015 mustien urosten kilpailussa oli 9. ja tuloksia oli vain 4/5.

Musu (One Black Beauty BW) jun luokasta PN4 ja BIS 3 pari Dion kanssa.

Oili (Oilily In White BW) päästyään osaavampiin käsiin aloitti sertien keräilyn, joita vuodelta 2015 kertyikin jo 4 sekä kaksi ROP voittoa sekä PohjJW-15 titteli Ruotsista. Oilin sijoitus vuoden 2015 valkoisten narttujen kilpailussa oli 3.

Kerttu (Marlene) keräili kolme sertiä nuorten luokasta sekä yhden VSP sijoituksen ja useita PN sijoituksia jääden vain kerran ilman SA:ta. Sijoitus vuoden 2015 pippuri&suola narttujen kilpailussa oli 8.

Kalle (Pas De Deux) käväisi kerran näyttelyssä ollen ROP ja saaden sertin. Kalle myös palkittiin Messukeskuksessa sankarikoira maininnalla!

Pipsa (Meistern’super) hankki kotimaassa muutaman PN-sijoituksen sekä upeasti ulkomailta EeJW-15 tittelin ja Latvian ja Viron juniorimuotovalion tittelit.

Inkku (Indeed I Am) keräili PN-sijoituksia ja yhden ROP voiton ollen lopulta sijalla 9. vuoden 2015 musta-hopeiden narttujen kilpailussa.

Remu (Only One) hankki sertin KV-näyttelystä jun-luokasta.

Tuisku (Krystal In White) oli ROP avaten sert tilinsä.

Pentueita ei syntynyt kuin yksi väriristeytyspentue, kuusi mustaa urosta joista Quantum Leap hakee tuloksia vuonna 2017.

Luonnetestissä kävimme 4 koiran kanssa joiden pisteet menivät välille 125-157. Kaikki avoimia, luoksepäästäviä ja hyväntahtoisia.

Osaa tuloksista en enää muista joten ihan täydellistä statistiikkaa ei tästä tule ja osa kasvattien ja sijoituskoirien tuloksista jää uupumaan.

Vuosi 2016:

Hera (Herself In White) palasi takaisn kehään viimeisten cacibien hankkimista varten. Turussa sekä KV-näyttelystä että erikoisnäyttelystä PN-sijoitukset. Tammikuun lopussa Liettuassa kaksi ROP-voittoa KV-näyttelyssä Kaunasissa ja tarvittavasta kahdesta, ensimmäinen ulkomaan Cacib plakkariin.Tanskassa Pohjoismaiden voittaja 2016 ja Hera ylsi tulokseen VSP & Cacib, PohjV-16 ja viimeinen tarvittava Cacib C.I.B tittelin anomista varten. Vielä yksi näyttely oli Heralle Messukeskuksen Voittaja-16 näyttelyssä josta hieno tulos PN-2 ja tuomarin sanat, että koira oli paras esitetyistä sinä päivänä, valitettavaa ettei turkki ollut parhaimmillaan jotta se olisi voittanut. Mielenkiinnolla odotamme mihin nämä Heran 8 käytyä näyttelyä vuonna 2016 riittävät vuoden 2016 valkoisten narttujen kilpailussa…

Oili ja Anna takoivat kun rauta oli kuumaa :-)

Alkuvuoden erikoisnäyttelyssä Oili oli PN-2 ja myös ROP-Jun ja BIS-4 Jun. Virossa 2 x PN-2 tulos joista toinen KV-näyttelystä ja res- Cacib joka muuttuu Cacibiksi sekä kaksi kertaa ROP-voitto.Tanskasta kaksi kertaa erikoisnäyttelyn VSP-tulos ja koko vuoden huikein suoritus: Euroopan voittajasta Res-Cacib ja Res-Sertificate eli Vice European Winner (taitaa olla kautta aikojen paras sijoitus suomalaisen kasvattamalta valkoiselta kääpiösnautserilta?). Ensimmäisessä mahdollisessa näyttelyssä Oili valioitui ollen myös ROP tässä KV näyttelyssä ja kotimaan Cacibeja kertyikin lopulta 4 vuodelta 2016 ja sertejä 4, ROP-voittoja 5.

Lovejoy In White alkuvuoden erikoisnäyttelyssä VSP. Liettuassa VSP ja Cacib, se viimeinen tarvittava C.I.B titteliin. 2 x ROP-voitto ja 3x VSP sekä muutama PU-sijoitus. Marlene kävi näyttelyissä vain 5 kertaa ollen Suomessa ensin VSP ja valioituen ensimmäisessä mahdollisessa näyttelyssään ja keräillen vielä kaksi PN-2 ja PN-3 sijoitusta kera vara-Cacibien ja esiintyen hienosti Tanskassa Pohjoismaiden voittajanäyttelyssä sijoituksella PN-4.

Dio keräili vuoden harvoista näyttelyistä tulokset VSP&Sert, PU-2 ja sert& MVA ja PU-2 ja molemmista PU-2 sijoituksista vara-Cacib.

Oilin velipoika, Oscar In White valioitui Jyväskylän KV-näyttelyssä.

Pipsa valiotui kera VSP-tuloksen Suomesta ja oli PN-2 Virossa ja VSP valioituen siellä myös.

Leia (Raven In White) käväisi pentuluokasta hakemassa 2 x ROP-pentu voiton Suomessa ja Tanskasta ROP-pentu ruusukkeen Pohjoismaiden voittaja näyttelystä sekä Messukeskuksesta JV-16 tittelin.

Cruftsissa Englannissa esiintyivät Meistern’super ja Oilily, eli nyt sekin on tehty: Suomalaisen kasvattama/omistama valkoinen on käynyt jättämässä tassunjälkensä ensimmäistä kertaa tähän arvonäyttelyyn.

Useita muita eri (sa:lla ja ilman) ja eh tuloksia kertyi koirille Premiere, Piruette, Remus In White ja One Black Beauty.

Luonnetestissä kävivät seuraavat koirat:

Krystal In White ”Tuisku” 201 pistettä

Pas De Deux ”Kalle” 203 pistettä

Only One ”Remu” 172 pistettä

One Black Beauty ”Musu” 142 pistettä

Oilily In White ”Oili” 86 pistettä

Marlene ”Kerttu” 196 pistettä

Meistern’super ”Pipsa” 140 pistettä

Dio 125 pistettä

 

Pentueita syntyi 2, valkoinen R-pentue ja musta-hopea S-pentue

Positiivisten hetkien lisäksi kohtasimme myös surullisia hetkiä…

Faustkämpfen Nocturne matkasi sateenkaarisillalle vaikeiden epilepsiakohtausten vuoksi. Koiran suvussa on ollut epilepsiaa, muttei suoraan sen isällä (Brockhouse Boy) eikä isänisällä (Face The Fact) eikä emälinjassa ole ollut epilepsiaa. Myöskään Face The Factin jälkeläisillä ei ole esiintynyt epilepsiaa mutta Brockhouse Boyn jälkeläisistä tämä oli jo toinen sairastunut jälkeläinen (ensimmäinen sairastui sen jälkeen kun N-pentue oli jo saatettu maailmaan). Kyseisessä linjassa, joka on lähtöisin kotonamme asuneesta Kristasta, todettuja epilepsiakohtauksen saaneita koiria alenevassa polvessa on ollut kaikkiaan nyt 7 kappaletta. Sanomattakin oli selvää että N-pentue jää jalostuksesta pois.

Rutiinitarkastuksessa koiralta Premiére löydettiin perinnöllinen harmaakaihi molemmista silmistä. Kaikki elossa olevat koirat ko. pentueesta on nyt tarkastettu ja muut ovat terveitä. Edellisen sukupolven tilanne ei sitten olekaan yhtä hyvä: Etna, totaalikaihi, Eliza, laaja kaihi, Egon muu vähämerkityksellinen kaihi (voi olla merkityksetön, mutta ottaen huomioon siskojen tulokset mainitsen Egoninkin tässä). E-pentujen emä Halley silmätarkastettu 2/17, terve. Näin ollen P-pentueesta tuli jo toinen väriristeytyspentue jonka suljen pois jalostuksesta kokonaan.

Väriristeytysprojekti on itselleni ollut varsin kauan tärkeä asia, jota olen puurtanut eteenpäin vastustuksesta välittämättä, ja uskon sen edelleen tuovan hyviä asioita valkoiseen väriin. Näiden edellämainittujen vastoinkäymisten myötä piti hetki miettiä, jaksaako jatkaa vai pitäisikö luopua koko hommasta. Päädyin ajatukseen ettei näitä pentueita kohdannut mikään sellainen, mitä ei olisi mahdollista saada pentueissa joita kasvatetaan muutenkin, väriristeysten ulkopuolella. Positiivisten, saavutettujen asioiden lista kuitenkin on ollut kasvatustyössäni vielä selkeästi paljon pitempi kuin negatiivisten pettymysten. Niinpä rivit tiivistyivät, jalostukseen käytettävät koirat vähenivät ja pidämme edelleen kiinni pitemmästä sukupolvien välistä (ensisynnyttäjät noin 3-4 vuotiaita), jolloin mahdollisesti esiintulevat sairaudet keretään todeta, ennenkuin linja tuottaa kantajia jollekin perinnölliselle sairaudelle.

Loppuun kiitos kaikille kasvatinomistajille ja sijoituskoirien haltijoille: Kiitos että rakastatte koiraanne, kiitos että tarjoatte niille elämisen arvoisen elämän. Kiitos että osaatte myös luopua kun sen aika on. Kiitos rehellisyydestä ja palautteesta.

Näistä mietteistä jatkuu vuosi 2017!

 

 

 

 

Kirjoita kommentti